Міжнародний день осіб з інвалідністю - зображення

Сьогодні, 3 грудня, в Україні та світі відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю. Цей день покликаний піднімати питання рівності, справедливості та є нагадуванням про важливість підтримки людей з особливими потребами, їхньої соціальної інтеграції, прав та потреб, які мають забезпечуватись у кожній державі, кожній громаді.

На сьогодні в світі налічується близько 1 млрд. людей з обмеженими можливостями, тому цей день є також і нагадуванням про виклики, з якими щоденно стикається ця група людей та про важливість небайдужості кожного в сприянні підвищення їх рівня життя та розвитку. В умовах пандемії ці питання ще гостріше мають підніматись, адже люди з особливими потребами є групою, яка найбільш страждає від вірусу.

Тема Міжнародного дня людей з інвалідністю у 2020 році “Будувати краще: до інклюзивного, доступного і сталого світу після COVID-19”.

Ми, зі сторони Благодійного фонду «Весна!», також спрямовуємо свою діяльність на підтримку людей з особливими потребами та вважаємо, що спільними зусиллями, ми маємо допомогати людям з особливими потребами в ефективній інтеграції в суспільство, економічному та культурному розвитку, забезпеченню рівних прав та належних умов для існування.

«Прагнення реалізувати права інвалідів - це не лише питання справедливості; це інвестиція у спільне майбутнє» - Офіційний сайт ООН.

Нагадаємо, що щорічне відзначення Міжнародного дня інвалідів було проголошено в 1992 році резолюцією 47/3 Генеральної Асамблеї ООН. Вона спрямована на сприяння правам та добробуту інвалідів у всіх сферах життя суспільства та розвитку, а також на підвищення обізнаності про становище людей з інвалідністю у всіх аспектах політичного, соціального, економічного та культурного життя.

Інші новини

Збір завершено – разом досягли мети!

04 грудня 2023

Шановні друзі, ми з радістю хочемо повідомити, що завдяки вашій неймовірній підтримці ми успішно зібрали необхідні 1 900 000 гривень... Читати далі

Закуплено першу партію дронів!

21 листопада 2023

Захисники 23 Окремий стрілецький батальйон Збройних сил України вже отримали паршу партію дронів завдяки вашій підримці! Читати далі

Відбувся Military Run UA 2023!

17 жовтня 2023

Ми раді повідомити про успішне проведення Military Run UA 2023! Ця надзвичайна подія об'єднала людей з усіх куточків України, сповнених... Читати далі

Military Run Ua 2023

28 вересня 2023

У цей нелегкий час ми обєднуемось, щоб підтримати наших відважних захисників та захисниць України.   Читати далі